En we zijn weer vertrokken

In India was het minder evident maar Tasmanië is een ideaal fietseiland. Vandaag zijn we begonnen aan een zesdaagse verkenning van de Oostkust. Puur vakantie!

image
Na de Bust-Me-Gall Hill komt de Break-Me-Neck Hill. Ja ze hebben humor.

Stevige klimmetjes en gladde afdalingen door prachtige landschappen, lekker picknicken en af en toe stoppen voor vers roomijs van de boer of een energiedrankje uit de truckstop. En in de late namiddag spoelen we het zweet af met een frisse duik in de zee, al gaan we niet te ver want de mensen waarschuwen ons voor haaien.

image

We zien een koppel dat de rotsen afspeurt en af en toe iets in een emmer gooit. Als we vragen wat ze precies zoeken, tonen ze ons een handvol dikke mossels. Om op te eten, zeggen ze erbij. “Meneer, mevrouw, over mossels hoeft u ons niets te leren. In kilo’s per jaar per kop zijn de Belgen de grootste mosseleters ter wereld!” Dat vinden ze wel grappig, maar ze zijn toch benieuwd om te weten hoe we ze dan eigenlijk klaarmaken.

Ja, het is verrassend gemakkelijk om hier met de mensen aan de babbel te raken. Tasmanië is minder “raar” dan Kazachstan of Rusland maar nog ruim vreemd genoeg om interessant te zijn.

U hoort nog van ons!

W

En we zijn weer vertrokken

Plaats een reactie