Den andere kant van de wereld

Dag allemaal!

Het is een tijdje geleden maar hier zijn we weer. Na onze Indische uitspattingen hebben we eventjes de tijd genomen om ons boeltje bij elkaar te rapen maar intussen zijn we alweer een paar dagen in Hobart, de hoofdstad van Tasmanië.

image
We zijn terug!

Zoek het anders maar even op in Google Maps of zo: we zijn nu écht aan de andere kant van de wereld, in het verste stukje van Australië. Het is omdat Eva een tijdelijke opdracht heeft aan de universiteit, anders waren we hier nooit terechtkomen. Maar… we hadden geen betere plek kunnen treffen! Liefde op het eerste gezicht.

Hobart voelt als een gezellig dorp aan de zee maar het heeft alle voordelen van de ideale stad. Supermarkten zijn hier zeven dagen op zeven open, van 7u tot middernacht. Files bestaan hier niet en het is hier veilig voor fietsers. De Salamanca Market op zaterdag is een feest van gezelligheid en lekkere dingen. Want ja hoor, de Tasmanezen weten wat lekker eten is. Het stikt hier van de koffiebars, bakkerijtjes, sapjespersers en bio-eethuisjes. En oh ja, álle internationale keukens zijn hier vertegenwoordigd, van de Griekse tot de Libanese. De straten en parken zijn kraaknet, alsof de honden hier geen drollen leggen. En… het is nooit te druk! Op zaterdag namiddag kan je hier baantjes trekken in een olympisch zwembad en een hele wedstrijdbaan voor je alleen hebben. Inderdaad: paradijs op aarde!

image
Eva met een Saturday Recovery - groentensapje op de Salamanca Market

image

Dus voorlopig even geen anekdotes over vuile hotels, overvolle treinen, lege winkelrekken of stoelgangproblemen. Het gaat helemaal prima met ons 😉

W

Advertenties
Den andere kant van de wereld

Een gedachte over “Den andere kant van de wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s