Trek Kodaikanal

Zoals in de vorige landen, wilden we ook in India eens de natuur in trekken. Dat bleek echter niet evident. Er worden vooral jeep safari’s aangeboden en bovendien heb je een “permit” nodig om de nationale parken binnen te mogen. Dat laatste is enkel te verkrijgen via een lokale contactpersoon die de taal spreekt.

Uiteindelijk vonden we op internet de “Bangalore Mountaineering Club” die elk weekend treks aanbiedt. Wij schreven ons in voor een tweedaagse trek in de Western Ghats rond Kodaikanal. We dachten dat dit een vriendenclubje zou zijn. Niet dus! Het bleek een echt firmaatje met 12 full time medewerkers en 15 freelancers. Op de website is te lezen dat enkel echte “trekkers” welkom zijn; ze hebben in het verleden al “picknickers” gehad en dat is niet de bedoeling.

Na een slapeloze nacht in een minibus komen we zaterdagochtend gebroken aan in onze base camp. Na een heerlijk ontbijt – basic vegetarian food noemen ze dat dan – en een briefing vertrekken we voor onze wandeling. We zijn met 11 plus een lokale gids. De term “trekkers” blijkt een beetje overdreven voor de meesten; wij moeten om de haverklap wachten op de rest. Extra lastig wanneer je zo moe bent dat je liever zou slapen 🙂

image
Ontbijt!

Maar ach, de wandeling is prachtig! Ondanks de mist genieten we van de uitzichten. We ontdekken een heuvellandschap, maar best wel steil en banen ons een weg door de dichtbegroeide “tuinen”. De planten hier zien we in België enkel in tuinen, heel gek.

image

image

Tea time (thee met melk en suiker en smoutebollen) en het avondmaal gebruiken we om onze medetrekkers uit te horen over hun beroep, thuissituatie, geloof… We leren een jet fighter piloot van de hoogste kaste kennen wiens huwelijk een “love marriage” is. Hij is een strikte vegetariër (vanwege zijn kaste) en zij een “hardcore non-veg”. Aan de andere kant van de tafel zit een gelukkig getrouwd meisje na een gearrangeerd huwelijk. Dat is hier heel normaal; het systeem van “match making” heeft zijn efficiëntie immers al honderden jaren bewezen. Iedereen aan tafel is Hindu, maar vult dat in op zijn eigen manier. Ik ben nog niet helemaal mee… Je zou het hindoeïsme nog het best kunnen vergelijken met de oude Griekse goden. Het zijn er veel en je kan kiezen welke je aanbidt. Het enige verschil is dat het hindoeïsme nog steeds bestaat en evolueert, aldus de jet fighter piloot. Er worden nog steeds mythes bijgeschreven, die zelfs als stripverhalen verschijnen.

Ohja, de voertaal is hier dus Engels. En niet enkel omdat wij er bijzijn. De groep is zo divers van afkomst dat zij elkaar onderling ook niet begrijpen. Niet verwonderlijk aangezien je in India 400 officiële talen hebt.

Na een zalige lange nacht – zelfs een hard Indisch bed is hemels na een nacht in een bus – en opnieuw een heerlijk “basic veg breakfast” is het tijd om terug richting Bangalore te rijden. Een hele zondag in de bus om maandagochtend fris en monter aan de werkweek te beginnen… Maar niet voor ons, wij zijn niet gek! We krijgen een lift tot aan Kodaikanal Lake waar we 2 nachten zullen blijven (en op onze positieven komen) alvorens weer een nacht in een bus door te brengen richting Cochin, Kerala!

Eva

image

Advertenties
Trek Kodaikanal

4 gedachtes over “Trek Kodaikanal

 1. Hé Werner en Eva, al in Cochin? De plaatsen die jullie eerder bezochten, kennen we niet allemaal en we hebben nog geen enkele ervan bezocht, maar Cochin is ons welbekend!! Hier logeerden wij 2 maal: in mei 1994 toen we onze Anil mochten verwelkomen en in nov.1997 toen ons Nissy ons dochtertje werd. Amaaai, al zo lang geleden… Als jullie er zin in hebben, mogen jullie wel veel foto’s nemen van Cochin en omstreken, dat is interessant voor onze kinderen. Zo kunnen zij zien hoe hun geboortestreek er nu uitziet, en wij kunnen dan vergelijken hoe de stad geëvolueerd is (er was al een serieus verschil toen wij er na 3,5 jaar terugkeerden.)
  Moest je in Market Road komen, kan je eens uitkijken naar ‘St.Augustines Orphanage’, daar zijn wij enkele keren op bezoek geweest om onze sponsorkindjes van toen te bezoeken. Ondertussen zijn zij ook volwassen en hebben wij een sponsorkindje in Calcutta. Je moet er dus zeker niet binnen gaan, maar een foto nemen mag wel. Ook het advocatenkantoor “Dias Law Associates” bevindt zich in Market Road. Hier zou het adoptiedossier van onze kinderen zich moeten bevinden. Eén van de advocaten, Conrad Dias, was toen onze advocaat.
  Wij logeerden toen in het hotel “Sealord”, aan het water, in de nabijheid van een grote brug.
  Hebben jullie een tocht op de “backwaters” gepland? Dat moet ook de moeite zijn, zelf hadden wij andere “bezigheden”.
  Hopelijk valt het bezoek mee, wij wensen jullie alvast nog veel plezier en reisgenot!
  Chris & Co

  Like

   1. Dank je wel !! Moest je bij “Dias Law Assiciates komen, mag je (als het mogelijk is), daar wel eens naar Conrad Dias vragen, en hem de groeten doen van ons en zeg maar dat het goed gaat met ons alle 4. Normaal gezien kent hij ons nog wel, hij stuurt elk jaar nog een kerst- of nieuwjaarskaart. Als je hem zou zien, zeg maar dat onze kaart onderweg is. Je moet maar zien hoor, als dit allemaal niet in jullie programma past, of je vindt Market Road niet in die grote stad, geen probleem! Het wordt eens tijd dat we ook eens een reisje plannen denk ik…. We zien wel wat de toekomst brengt.
    Wij wensen jullie nog een fijne kerstmmis in Cochin – Ernakulam !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s